Turun Sarjakuvakerho ry

Linnankatu 7,  20100 Turku
Pääkirjastoa vastapäätä, Turun Sarjakuvakaupan yläkerrassa.

Sarjakuvakeskuksen tilat ovat esteelliset, kynnyksiä, portaita.

OHJELMA

Rikkinäisen mielen kuvat -yhteisnäyttely

RIKKI kertoo mielenterveyskuntoutujien kokemuksista erilaisin taiteen keinoin sekä antaa vertaistukea ja apua niille, jotka kärsivät mielenterveysongelmista. RIKKI pyrkii kertomaan suomalaisten psyykkisistä sairauksista ja avaa luovan terapeuttisen kanavan sen tekijöille ja kohdeyleisölle.

Näyttelyssä esillä sarjakuvaoriginaaleja Apila Pepita Miettisen toimittamasta RIKKI projektin uudesta sarjakuva-antologiasta Rikkinäisen mielen kuvat (Suuri Kurpitsa). Mukana teoksia muun muuassa seuraavilta sarjakuvataiteilijoilta: Tiitu Takalo, Wolf Kankare, Siiri Viljakka, HP Lehkonen, Juliana Hyrri, Eeli “Muhvu” Laaninen, Emma Heinonen, Ansku Wallenius ja Katariina Hirvonen.

Sunnuntaina 3.9. klo 12-14 Sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Johanna Heinonen työskentelee ja kertoo sarjakuvan tekemisestä uteliaille. Heinonen on tunnettu mm. Iltasanomissa julkaistusta Kummitus-sarjakuvastaan.

Sunnuntaina 3.9. Klo 14. RIKKI sarjakuvatyöpaja

Maksimissaan tunnin kestävä työpaja on avoin kaikille kiinnostuneille.

Työpajassa osallistujat pääsevät tekemään nopeita sarjakuvia, joissa käsittelevät mielenterveyttä. Työpajan kautta voi oppia uusia tapoja käsitellä mielenterveyden ongelmia kuvan ja tekstin kautta.

ESITTELY

Turun sarjakuvakerho on paikallinen sarjakuvataiteilijoiden ja harrastajien yhdistys. Kerho tarjoaa tiloja ja työvälineitä sarjakuvan tekemiseen, monipuolista toimintaa, koulutusta ja mahdollistaa sarjakuvan tekijöiden verkostoitumisen.

Keskuksen tiloissa järjestetään säännöllisesti sarjakuvanäyttelyitä. Näyttelytilan aukioloajat normaalisti ovat: Avoinna ma-pe 11.00-18.00, la 11.00-16.00.
2.—3.9 Kulkuluvan aukioloajat 12-17.

www.turunsarjakuvakerho.net