Turun Anikistit ry

Taiteilijatalo Fimbul, Pääskyvuorenrinne 1, Turku. Pääskyvuoren juurella oleva portti avataan tapahtuman ajaksi, tietä ylös aina tien päähän saakka. Bussit 32, 42.

Anikistien uudella työhuoneella on tavattavissa yhdistyksen jäseniä, sekä nähtävillä yhdistyksen animaatioita, kuten uusin projisointi Pink Phantom. Lisäksi näytillä on animaatioelokuvien nukkeja, rekvisiittaa ja jäsenten yleistä kädenjälkeä.

Turun Anikistit ry on vuonna 2005 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää taloudellisesti riippumatonta animaatiotaidetta Varsinais-Suomessa. Yhdistyksen jäsenet ovat Turun taideakatemian animaatiolinjalta valmistuneita alansa ammattilaisia. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen työtilan, animaation tekemiseen tarvittavia laitteita ja mahdollisuuden vuorovaikutukseen animaatioalan osaajien kanssa. Kolmen animaatio-ohjaajan käsikirjoituspiiristä alkunsa saanut yhdistys on onnistuneesti vakiinnuttanut toimintansa ja kehittynyt varteenotettavaksi toimijaksi animaatiokulttuurin kentällä. Tällä hetkellä Turun Anikistit ry:ssä on 15 jäsentä ja toiminta on aktiivista. Turun Anikistien jäsenet ovat Lauri Järvenpää, Antti Laakso, Chrzu Lindström, Sanni Lahtinen, Reetta Halkosaari, Joni Männistö, Lotta Rapeli, Samppa Kukkonen, Taru Muurain, Heta Okkonen, Mirka Raasakka, Tommi Juutilainen, Annika Dahlsten, Elli Vuorinen ja Kimmo Sillanmikko. 

http://anikistit.net/