Arja Maarit Puhakka

Skråbbontie 166, Kirjala. Puhakan ateljee sijaitsee n. 2 kilometrin päässä Saaristotieltä Skråbbontien varrella (Grövikin risteys vasemmalle), n. 400 metriä ennen Stentorppia ja Villa Raineria. Ateljee on isossa punatiilirakennuksessa, ovet ovat auki Kulkuluvan aikana.

Ateljeessa ja erillisessä galleriatilassa sen vieressä on esillä teoksia useilta vuosilta, myös aivan uusimpia piirustuksia ja maalauksia ja veistoksia. Poistonurkkauksesta voi tehdä edullisia löytöjä vaikkapa lahjaksi! Ateljeen vieressä olevassa Kahvilasta saa virvokkeita ja pientä purtavaa.

Kuvataiteilija, kuvanveistäjä Arja Maarit Puhakka on paraislainen kuvataiteilija, joka on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla vuodesta 1995. Hänen käyttämänsä tekniikat vaihtelevat perinteisestä kuvanveistosta materiaaleja ja tekniikoita vapaasti yhdisteleviksi kokonaisuuksiksi. Maalauksissa ja piirustuksissa luonto ja ihmiselämän pienet ja suuret sattumukset ovat alituisena inspiraation lähteenä. Piirtämisessä Puhakka käyttää ns. Vapaan viivan tekniikkaa, jossa toisiinsa risteytyvät viivat synnyttävät sattumanvaraisia kuvia, joita korostamalla ja esiin ottamalla syntyy uusia ja ennalta arvaamattomia maailmoja. Tällä piirustustekniikalla Puhakka on luonut viimeisimmät suuret teokset, myös Tampereen Vuoreksen taidealueella olevan julkisen teoksen (Hahtuvat -teos parvekelaseissa)

Puhakka on vetänyt useita taidekursseja Turun alueella ja toimii tuntiopettajana Paraisten ja Kaarinan kansalaisopistoissa. Hän on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2293
www.arjamaaritpuhakka.weebly.com
www.barfotastigen.com